ARR
...

Atentie ! Chestionarele ADR pentru atestate sunt in proportie de 99.9% corecte. Succes!

Citeste cu atentie!!!

Pentru obtinerea atestatelor de transprot marfa si a certificatelor profesionale se sustine un examen ARR, care are o dificultate superioara examenelor pentru obtinerea permisului auto pentru diverse categorii de vehicule. De aceea, se recomanda pregatirea temeinica pentru examen, citirea bilbiografiei si completarea de chestionare transport marfa pentru a asigura reusita de la prima incercare.

Din cauza lipsei de atentie, dar si din lipsa studiului amanuntit a teoriei, multi soferi pica la examenele pentru obtinerea atestatelor profesionale. Testele de transport ADR vin in ajutorul tuturor celor care doresc sa obtina atestatele de marfa prin trecerea in revista a tuturor problemelor cu care se pot confrunta soferii ARR in trafic.

Prin citirea legislatiei si completarea atenta si repetitiva a testelor auto pentru atestare se garanteaza reusita la examenul teoretic pentru soferii ARR.

Mult succes la proba teoretica!

Incepe Chestionar

Sustine site-ul nostru cu un LIKE sau cu un Plus! Multumim!

Tipuri de atestate auto:

Orice tip de transport ADR - marfuri periculoase, inclusiv cele pe calea ferata, cai navigabile interioare, maritim sau aerian sunt reglementate prin mai multe tipuri de acorduri internationale, ale Uniunii Europene si legislatia nationala.

Soferii implicati in transportul de marfuri periculoase necesita atestat ADR obtinut in urma unei pregetari speciale ce are scopul de a preveni accidentele cu daune umane, de mediu sau ale bunurilor, aparute in urma erorilor umane. Pe langa calificarea soferului care se ocupa de transport international sau intern, este obligatoriu ca marfa transportata sa fie de asemenea corect clasificata si ambalata in functie de reglementarile in vigoare.

Sistemul de clasificare al marfurilor periculoase este armonizat de regulamentul tip al ONU ce atribuie fiecare tip de substanta sau produs periculos unei anumite clase de pericol.

In Romania, transportul intern sau international rutier al marfurilor periculoase se realizeaza in mod obligatoriu in conformitate cu ADR - Acordul european referitor la transport rutier international al marfurilor periculoase. Acest acord stabileste clar dispozitiile ce trebuie aplicate pentru clasificarea, ambalarea si etichetarea marfurilor periculoase, tipul de vehicul sau cisterna care pot fi utilizate, modul in care se desfasoara incarcarea si descarcarea, etc.

Clasificare marfuri periculoase in conformitate cu ADR

Pentru obtinerea unor atestate profesionale de transport marfuri periculoase, soferii interesati trebuie sa cunoasca perfect toate masurile de siguranta, clasificarea marfurilor si toate procedurile de siguranta.

chestionare atestate transport marfa

Intreprinderile implicate in transportul de marfuri periculoase le clasifica in urmatoarele clase:

Persoana sau compania care transporta si preda marfa are obligatia clasificarii, ambalarii si marcarii corecte a acestui tip de marfuri.

Conform reglementarilor in vigoare, marfurile periculoase se ambaleaza dupa 3 grupe:

Soferii interesati de obtinerea unui atestat marfa pentru transportul acestor tipuri de marfa trebuie sa cunoasca toate aceste detalii, inclusiv modul de marcare a ambalajelor:

Pentru siguranta se folosesc o serie de simboluri recunoscute la nivel international pentru avertizarea persoanelor implicate in manipularea marfurilor periculoase in legatura cu continutul acestora. Marfurile periculoase sunt adesea ambalate in recipiente sub presiune sau alte ambalaje de siguranta trebuie marcate cu "Ambalaj de siguranta", iar supra-ambalajele cu marcajul "Supra-ambalaj".

Cu marcaje speciale trebuie semnalizate si containerele CGEM, MEMU, containerele-cisterna, cisternele mobile sau vehiculele care transporta acest gen de marfa prin aplicarea de placi eticheta. Transporturile de acest gen trebuie insotite, conform ADR, de documente de transport completate de catre expeditor in care sa se mentioneze "Marfuri Periculoase in Cantitati Exceptate" acolo unde este cazul. De asemenea, denumirea marfurilor trebuie trecuta clar atat pe ambalaj cat si in documente, atat in limba tarii in care sunt livrate marfurile, cat si intr-o limba de transport international.

Intrebarile din chestionarele de atestate marfa pentru transport marfuri periculoase contin toate aceste informatii, de aceea sunt extrem de utile pentru pregatirea in vederea obtinerii de atestate auto profesionale.

Incearca acum sa completezi un chestionar pentru atestat!

Incepe Chestionar

Cum se completeaza chestionarele auto pentru obtinerea atestatelor ADR:

Masuri de siguranta

Pentru obtinerea unui atestat ADR ce permite profesarea meseriei de sofer marfuri periculoase este necesar ca fiecare sofer in parte sa cunoasca perfect procedurile de siguranta. Conform dispozitiilor minimale pentru stingatoarele portabile, acestea trebuie sa aiba capacitati minime diferite in functie de masa maxima admisibila pe unitatea de transport. Fiecare unitate de transport trebuie sa fie echipata cu minim 2 stingatoare:

De asemenea fiecare unitate de transport in parte trebuie sa fie dotata cu echipamente de protectie in conformitate cu 8.1.5.2 din ADR. Astfel, la bordul unitatii trebuie sa se afle 2 dispozitive de avertizare independente si lichid pentru spalarea ochilor.

Fiecare membru al echipajului trebuie sa dispuna de:

Ocupatii legate de transportul de marfuri periculoase

Pentru ocupatia de sofer transport marfuri periculoase este necesara obtinerea unui atestat ADR, eliberat de ARR. Orice angajat implicat in procesul de transport trebuie sa fie instruit in conformitate pentru a putea indeplini responsabilitatile si atributiile vitale pentru siguranta.

Consilierul de siguranta pentru transporturile de acest tip este persoana care se ocupa de:

Soferul care se ocupa de transportul rutier de marfuri periculoase trebuie sa obtina atestat ADR de specialitate si are obligatia de a promova:

Toate examinarile si eliberarea de certificate si atestate auto profesionale pentru conducatori sau consilieri ADR sunt eliberate de ARR si au o valabilitate de 5 ani. Pentru pregatirea in vederea examinarii, site-ul nostru va ofera o serie de chestionare atestat transport marfa cu intrebari preluate direct de pe site-ul oficial ARR.

Pagini: Contact - Termeni si conditii - Despre noi. Legaturi importante: ANPC - Promovat de SeoPower.ro

Copyright @ 2019 - Toate drepturile rezervate - I-DRPCIV.ro - Chestionare atestate soferi ARR