ARR
...

Atentie ! Chestionarele ARR pentru atestate sunt in proportie de 99.9% corecte. Succes!

Citeste cu atentie!!!

Soferii profesionisti interesati de obtinerea atestatului pentru transport agabaritic au in fata unul dintre cele mai dificile examene pentru obtinerea de atestate organizat de ARR - Autoritatea Rutiera Romana.

Examinarea initiala CPI consta atat intr-un examen teoretic extrem de dificil, cat si intr-un examen practic. Examinarea CPC consta intr-un examen teoretic, mai scurt decat cel initial, insa cu acelasi grad de dificultate.

Gradul de dificultate al examenelor sustinute de soferii interesati de obtinerea de atestate de transport agabaritic are ca scop mentinerea profesionalismului in acest domeniu de activitate pentru siguranta angajatilor, a materialelor transportate si a participantilor la trafic.

Mult succes la proba teoretica!

Incepe Chestionar

Sustine site-ul nostru cu un LIKE sau cu un Plus! Multumim!

Tipuri de atestate auto:

Certificarile CPI si CPC sunt valabile cate 5 ani, iar soferii interesati de sustinerea examenului initial trebuie sa inteleaga necesitatea unei pregatiri temeinice in vederea promovarii cu succes al unuia dintre cele mai dificile examene de atestat profesional pentru soferi.

Despre examenul pentru atestatul de transport agabaritice

transport agabariticConform Ordinului Ministerului Transporturilor nr 42/2006, modificat prin Ordinul Ministerului Transporturilor r 1548/2008, ARR este singura autoritate in masura sa elibereze certificat de calificare profesionala initiala (CPI) sau certificat de calificare profesionala continua (CPC), necesare pentru ca un sofer detinator de permis de categoria corespunzatoare sa poata efectua transporturi agabaritice.

Soferilor care urmeaza sa sustina acest examen li se recomanda parcurgerea repetata a bibliografiei pana cand notiunile au fost insusite si verificarea cunostintelor printr-o serie de chestionare pentru atestatul de transport agabaritice. Categoriile de studiu pentru acest examen sunt urmatoarele:

Derularea examenului pentru obtinerea atestatului de transport agabaritic

Conform ordinului 42/2006, examinarea se face de catre Agentia Teritoriala ARR si urmareste acelasi model ca si alte examene pentru transport marfa sau persoane.

Pentru CPI:

Baremul pentru cele 70 de intrebari initiale de la primele 2 probe este de 49 din 70.

Pentru CPC, examenul consta in 30 de intrebari cu 4 variante de raspuns ce pot fi rezolvate in 40 de minute. Pentru promovare, trebuie raspuns corect la 21 din cele 30 de intrebari.

Dupa ce atestatul de transport marfa a fost obtinut trecand prin probele anumerate mai sus, se poate incerca obtinerea atestatului pentru transport agabaritic, examen la care trebuie rezolvate 20 de intrebari cu 4 variante de raspuns dintre care unul singur este corect, examen ARR care dureaza 30 de minute, cu barem de 14 din 20 de intrebari.

Incearca acum sa completezi un chestionar pentru atestat!

Incepe Chestionar

.

Cum se completeaza chestionarele ARR pentru obtinerea atestatelor de transport agabaritic:

Pagini: Contact - Termeni si conditii - Despre noi. Legaturi importante: ANPC - Promovat de SeoPower.ro

Copyright @ 2019 - Toate drepturile rezervate - I-DRPCIV.ro - Chestionare atestate soferi ARR