Infotrafic este locul in care conducatorii auto gasesc informatii utile, indiferent de traseul pe care urmeaza sa il parcurga: conditii pe carosabil sau conditii meteo.

.

Infotrafic - Restrictii in trafic pe DN1, A1, A2, A3

Cum traficul poate fi restrictionat chiar si pentru cateva ore, iar timpul este deosebit de important pentru unii soferi, inainte de a pleca la drum este recomandat ca acestia sa se informeze corect. De exemplu, aici pot fi gasite informatii cu privire la restrictii trafic pe DN1 si restrictii trafic pe A1, A2, A3.

.

Infotrafic - Radare ale politieri romane

Viteza in trafic nu sustine siguranta! Mai mult, viteza in trafic este aspru pedepsita prin legislatie. Modul in care se circula pe drumurile tarii sunt supravegheate prin radare in trafic. Pe de alta parte, modul in care se circula in unele orase sunt supravegheate cu ajutorul radarelor fixe. Aici, pot fi gasite articole interesante despre actiuni in trafic ale Politiei Romane si alte subiecte interesante.

Infotrafic - Accidente rutiere grave

Citirea articolelor in care subiectele sunt legate de accidente rutiere grave nu poate fi o placere, insa exemplele pot minimiza riscurile pe care le aduce imprudenta in trafic. In plus, soferii vor stii de ce zone sa se fereasca sau sa le ocoleasca daca sunt in imediat apropiere

Infotrafic - Cod portocaliu si rosu de ploaie

Prognoza de cod rosu de ploaie nu ar trebui sa fie privita cu impasibilitate. Ploile in abundenta pot contribui masiv la deteriorarea conditiilor de trafic si din aceasta cauza, atentia catre informatiile care transmit conditiile meteo este deosebit de importante.

Infotrafic - Cod rosu si portocaliu de ninsoare

Similar codurilor de ploaie, un cod rosu de ninsoare trebuie privit cu seriozitate si tratat in consecinta. Ninsorile in abundenta contribuie la riscul perturbarii grave a traficului – blocarea drumurilor, accidente, prin urmare, aceste avertizari necesita o atentie si o pregatire mai amanuntita atunci cand se porneste la drum.

cnadnr starea drumurilor
Chestionare Auto 2018

Orice sofer va parcurge in siguranta un traseu atunci cand e informat corect cu privire la conditiile din trafic - restrictii, la circulatia intrerupta, devieri sau lucrari, locul in care sunt amplasate radare. Mai mult, daca se cunosc prognozele si avertizarile meteo, autovehiculele vor fi pregatite in consecinta si unele riscuri pot fi indepartate.

Multe dintre datele oferite de infotrafic au caracter general, iar altele au caracter sezonier, insa toate isi dovedesc eficienta in trafic! Pentru acuratete, datele sunt grupate in functie de subiectul pe care il trateaza: restrictii, radare, accidente, conditii de trafic pe Valea Oltului sau trafic pe Valea Prahovei.