DGPCI
...

Scoala de soferi si instructori auto categoria a,b,c,d,e

Promoveaza-ti scoala de soferi pe site-ul www.I-DRPCIV.ro si www.ODAT.ro - Afiseaza reclama scolii tale pe toate paginile celor doua site-uri, reclama ce va fi vizibila tuturor viitorilor cursanti din judetul tau.

...
Vezi catalogul scolilor de soferi din Romania
...

Pentru obtinerea permisului de conducere legislatia in vigoare obliga viitorii soferi sa treaca invariabil prin acelasi proces de pregatire, proces care incepe cu scoala de soferi si se incheie cu examinarile teoretice si practice. Scolile de soferi au din acest punct de vedere poate cel mai important rol in buna desfasurare a traficului prin pregatirea de soferi competenti, bine educati in ceea ce priveste importanta condusului preventiv si siguranta in trafic.

Scolile de soferi din Romania se impart in functie de segmentul caruia se dedica, incepand cu cele care pregatesc viitori conducatori auto pentru toate categoriile de permis, pana la cele specializate, adesea destinate exclusiv soferilor profesionisti interesati de obtinerea categoriilor C, D sau E cu subcategoriile aferente.

In functie de categoria de permis pe care viitorul sofer urmareste sa o obtina, durata cursurilor si complexitatea intregului proces de pregatire creste exponential. Totodata creste si varsta minima necesara pentru obtinerea permisului.

Cel mai mare procent dintre persoanele care urmeaza cursurile unei scoli de soferi sunt interesate de obtinerea categoriilor de permis A si B, cu subcategoriile specifice. Aceste categorii destinate soferilor amatori sunt si cele mai simplu si rapid de obtinut. Scolile de soferi din tara se concentreaza in prezent pe modernizarea serviciilor oferite astfel incat sa atinga un procent de promovabilitate cat mai competitiv.

Cum trebuie sa arate o scoala de soferi moderna?

Scolile de soferi din Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si restul judetelorsunt fortate sa tina pasul cu schimbarile repetate aduse codului rutier si cerintele tot mai exigente in ceea ce priveste pregatirea soferilor in vederea promovarii examenelor teoretice si practice pentru obtinerea permisului de conducere. Scolile de soferi sunt puternic taxate in momentul in care rata de promovabilitate scade sub pragul de 60%, putandu-se ajunge pana la pierderea licentei.

In aceste conditii se observa o crestere a calitatii serviciilor si aparitia pe piata a unor pachete de oferte tot mai competitive din partea scolilor de soferi care doresc sa se mentina in top. O scoala de soferi moderna trebuie sa tina pasul cu tehnicile de predare imprumutate din alte tari Europene, iar in acest scop tot mai multi instructori incep sa se concentreze pe sublinierea importantei sofatului preventiv inca de la primele orele de curs.

...

Se pune accentul pe ideea ca obiceiurile insusite inca din perioada de pregatire pentru viitorii soferi se integreaza mult mai usor in comportamentul de mai tarziu din trafic al soferului ce ajunge sa isi ia permisul de conducere. Astfel, intr-o scoala de soferi care incearca se se alinieze la standarde moderne, instructorii abordeaza metode diverse de instructaj care includ consiliere si sfaturi practice inclusiv in privinta pregatirii pentru examenul teoretic.

In mod normal, pentru obtinerea categoriei B de permis, categoria cu numarul cel mai mare de participanti la examenele pentru obtinerea permisului, necesarul pentru pregatirea practica este de 30 de ore cumulate, iar numarul minim de ore pentru pregatirea teoretica de 24 de ore cumulate. Multe scoli au inceput sa pregateasca pachete si oferte care incurajeaza viitorii soferi sa execute ore suplimentare de pregatire astfel incat rezultatul sa se reflecte in procentul de promovabilitate.

drpciv

Cum alegi scoala de soferi potrivita?

Scoala de soferi potrivita trebuie aleasa in baza unor serii de criterii ce tin atat de o viziune obiectiva, de ansamblu, cat si de aspecte complet subiective. Cei mai multi soferi sunt interesati de alternative ieftine si cat mai apropiate de zona in care locuiesc. Pe de alta parte, aspecte precum parcul auto al scolii si pregatirea instructorilor sunt adesea trecute cu vederea.

Pentru a alege o scoala de soferi care sa puna accent pe performanta individuala, viitorii soferi trebuie sa fie in primul rand pregatiti sa discute direct cu instructorii pentru a determina daca acestia sunt genul de persoane rabdatoare, adaptabile si bine pregatite pentru o astfel de ocupatie.

Scoala de soferi categoria a,b,c,d,e aleasa trebuie sa puna la dispozitie autovehicule in stare impecabila de functionare si sa ofere cursantilor posibilitatea de a alege marca sau tipul de masina pe care doresc sa invete sa conduca (diesel sau benzina spre exemplu).

Pe site-ul ODAT.ro exista liste cu scolile de soferi de top din fiecare judet in parte (Brasov, Bucuresti, Cluj, Iasi, Prahova, etc), alaturi de detalii ce ajuta viitorii soferi sa faca o alegere cat mai bine informata. Criterii precum procentul de promovabilitate si dotarea moderna a salilor de curs sau un parc auto reinnoit ce se prezinta impecabil sunt mult mai importante decat locatia sau tariful unei scoli de soferi.

Trebuie tinut in primul rand cont de faptul ca atunci cand o scoala de soferi nu este performanta, efectul se vede in procentele de promovare ale examenului pentru obtinerea permisului. Nereusita de promovarea aduce dupa sine costuri suplimentare care pe termen lung pot ajunge sa cumuleze sume mult mai mari decat taxa unei scoli de soferi cu adevarat moderne si bine pregatite pentru a indruma viitorii soferi catre succes.

Importanta alegerii unui instructor auto profesionist

Comunicarea dintre instructor si cursant este poate cel mai important detaliu ce dicteaza modul in care se desfasoara cursurile, viteza cu care cursantul invata si sansele de promovare ale examenului. Instructorii profesionisti au talentul de a fi usor maleabili astfel incat sa se poata adapta la stilul si personalitatea fiecarui viitor sofer in parte. Un instructor cu adevarat priceput se concentreaza pe fiecare cursant in parte si evita sa aiba programul prea incarcat astfel incat sa nu mai poata da atentia necesara fiecarei sesiuni in parte.

Un instructor profesionist, indiferent ca este pentru categoria a,b,c,d sau e trebuie sa intruneasca o serie de calitati general valabile, calitati care determina capacitatea sa de a lucra si a da rezultate prin cursantii pe care ii pregateste.

Instructorul ideal trebuie sa fie calm si rabdator, mereu dispus sa raspunda intrebarilor si sa isi adapteze metodica de predare in functie de personalitatea fiecarui cursant in parte. Un instructor auto profesionist conduce o masina ce se prezinta impecabil si are cunostinte extensive de legislatie si cod rutier cu care isi poate ajuta cursantii sa memoreze si sa isi exerseze propriile cunostinte in timp real.

Astfel de instructori auto sunt cei care produc viitori soferi responsabili, viitori soferi ce se comporta elegant in trafic si viitori soferi care conduc preventiv.

Pagini: Contact - Termeni si conditii. Legaturi importante: Teste auto - Legislatie rutiera - ANPC - Promovat de SeoPower.ro

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate - www.i-drpciv.ro