drpciv
...

Noul Cod Rutier 2023 si ultimele stiri si noutati despre permisul auto

Modificarile codului rutier 2023 intrate in vigoare in 17 februarie

În data de 17 februarie 2023, s-au introdus noi modificări în Codul Rutier şi fie că eşti şofer începător sau experimentat în trafic este imperios necesar să afli despre ele.Astfel vei stii ce sa faci si ce sa nu faci cand esti la volan

Modificarile noului cod rutier 2022 cu consecinte grave asupra soferilor

Anul 2022 a venit cu noutati importante in Codul Rutier, pe care orice sofer din Romania trebuie sa le cunoasca in vederea evitarii sanctiunilor si pentru a sti la ce sa se astepte in eventualitatea producerii unei infractiuni in trafic.

Modificari cod rutier 2020 cu consecinte pentru soferii indisciplinati

Modificarile codului rutier intrate in vigoare in 2020, precum si viitoarele propuneri de schimbari asupra legislatiei rutiere si sanctiunilor. Vezi ce pedepse te pasc daca folosesti telefonul, daca nu ai trusa, daca esti biciclist sau cu cate zile ramai fara permis daca savarsesti anumite infractiuni.

Modificari cod rutier 2017 - amenzi si taxe

La data de 1 februarie 2017 au intrat in vigoare modificarile codului rutier din 2017. Acesta prevede modificari la amenzile de circulatie, elimina multe dintre taxele soferilor, inclusiv timbrul de mediu, dar si alte modificari cu privire la centrura de sigurtanta, controale medicale si perioade de reailitare.

secrete permis de conducere

Schimbari majore de cod rutier - amenzile si apneea

Tot la sfarsitul anului 2015, a avut loc o noua serie de modificari privind conditia medicala a soferilor. Acestia au nevoie de aviz medical de la doctor daca sufera de apnee in somn. Tot in decursul anului trecut, salariul minim a crescut in doua randuri, ducand astfel la majorarea punctului de amenda. Intra si vezi cat costa acum un punct de amenda.

Valabilitatea probei teoretice de la examenul auto

Conform modificarilor codului rutier de la sfarsitul anului 2015, cursantii care au promovat cu brio proba teoretica a examenului auto, dar au fost respinsi la proba practica, pot sustine proba practica din nou, in decursul a 15 zile lucratoare, fara a mai sustine inca o data proba teoretica. Valabilitatea probei teoretice este de un an de zile, timp in care cursantii pot programa de cate ori doresc sustinerea probei practica, dar numai impreuna cu dovada executarii unor ore suplimentare de condus.

...

...

masuri dure cod rutierSchimbari aduse noul cod rutier intrat in vigoare pe 14 februarie 2015

Soferii sunt din nou pusi in fata unor schimbari de cod rutier ce au intrat in vigoare incepand cu data de 14 februarie 2015. Aceste reguli sunt reactualizate prin actul normativ publicat in Monitorul Oficial si se refera in principal la modalitatea corecta de transport a copiilor in masini si nu aduc modificari la amenzile si sanctiunile ce au crescut incepand cu data de 1 ianuarie 2015, odata cu cresterea salariului minim pe economie.

masuri dure cod rutierAu intrat in vigoare modificarile de cod rutier din 2014

Incepand cu data de 28 septembrie au intrat in vigoare modificarile de cod rutier 2014 care au facut subiectul dezbaterilor publice si titlurilor principale in presa de specialitate inca de la inceputul anului. Schimbarile aduse legislatiei rutiere incepand cu sfarsitul lui septembrie sunt printre cele mai diverse - de la revizuirea definitiei autovehiculului, pana la noi regulatii privind transportul in siguranta al copiilor sau recoltarea de probe biologice.

masuri dure cod rutierProiect de lege ce prevede dotarea cu camere video a masinilor pe care se sustin examene

Acum aproape un an, mai exact pe data de 02.04.2013, s-a dat spre dezbatere publica proiectul de lege care prevede obligativitatea scolilor de soferi sa isi doteze masinile folosite in timpul examenului practic cu camere video care sa inregistreze modul de desfasurare a examenelor. Acest proiect urmareste eliminarea suspiciunilor legate de fraudarea examenelor si a zvonurilor conform carora examinatorii iau mita pentru a acorda calificativul admis.

masuri dure cod rutierMasuri dure pentru contravenienti conform noului Cod Rutier

Proiectul de lege prin care se doreste modificarea Codului Rutier aduce amenzi maxime de 9.600 de lei si suspendari ale permisului de pana la doi ani. Propunerile din noul Cod Rutier sunt cele mai dure de pana in momentul actual ce se doresc a fi aplicate in Romania. Initiatorii proiectului sustin ca aceste masuri vor duce la cresterea sigurantei pe drumurile publice si la reducerea numarului de accidente rutiere cu rezultate grave si deosebit de grave.

bautura la volanNoul Cod Rutier va permite soferilor sa bea putin inainte de a se urca la volan

Conform declaratiilor premierului Romaniei, reprezentanti ai Ministerului de Interne si ai statului colaboreaza pentru adoptarea unor noi masuri la Codul Rutier menite sa creasca gradul de siguranta pe drumurile publice, unele dintre aceste masuri fiind din cele mai dure, iar altele mai permisive. Una dintre schimbarile principale este introducerea ca legala a limitei de 0,2 g/l de alcool pur in sange, pana in prezent neexistand o astfel de limita.

scoli de soferiScolile de soferi neperformante risca sa-si piarda licenta

Fostul ministru al Transporturilor, domnul Relu Fenechiu, a introdus spre dezbatere un ordin ce vizeaza calitatea serviciilor oferite de catre scolile de soferi. Proiectul initiat de catre acesta prevede ca scolile de soferi sa isi asume raspunderea pentru o pregatire cat mai buna a cursantilor din ambele puncte de vedere, teoretic si practic.

penalizari traseuCum sunt penalizate greselile la examenul practic

Chiar daca multi dintre cei examinati sunt de parere ca au fost declarati respinsi din cauza unor greseli minore, examinatorul nu poate acorda acest calificativ pentru abateri nesemnificative sau care nu tin de siguranta circulatiei rutiere. In timpul examenului practic se observa si se penalizeaza urmatoarele:

...

Pagini: Contact - Termeni si conditii. Legaturi importante: Teste auto - Legislatie rutiera - ANPC - Promovat de SeoPower.ro

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate - www.i-drpciv.ro