Proba teoretica consta in completarea unui chestionar auto drpciv ce cuprinde 26 de intrebari, iar numarul minim de raspunsuri corecte pentru a putea trece examenul este de 22. Pentru fiecare categorie de permis exista un set de teste auto diferite, exista deci chestionare auto categoria B, teste drpciv categoria C etc, iar pregatirea se face in functie de aceasta. Inainte de rezolvarea acestor chestionare drpciv se recomanda citirea in invatarea legislatiei, in acest fel raspunsurile la intrebarile drpciv vor fi bifate corect mult mai rapid. Fa un cont pe I-drpciv.ro si obtine permisul rapid!

www.i-drpciv-ro - site-ul de chestionare auto drpciv cu care iei examenul!

4 stele – 193 voturi
Mga Constructserv
Mga Constructserv
Da, in cazul in care citim cu atentie intrebarile putem lua si examenul. Intrebarile din chestionarele auto sunt aceleasi dar dispuse citeodata in alta ordine. MULTUMESC si apreciez ca ne puneti la dispozitie aceasta posibilitate.
Chiriac Gelu
Chiriac Gelu
Din punctul meu de vedere eu sunt foarte multumit, pe mine unul m-a ajutat foarte mult. Am luat sala cu 25 pt categoria B, intrebarile drpciv sunt aceleasi dar in alta ordine. Multumesc frumos acestui site.
Darius Madalin
Darius Madalin
Este foarte bun saitu, facețide aici cu cea mai mare încredere este undeva la 95% exact ca la sala. Am luat ieri cu 25 puncte la Bacău dar as zice ca prima data sa deschideți și carte și după aia sa faceți de aici!!!!
Anisoara Aioanei
Anisoara Aioanei
Faceți chestionare aici. Sunt întrebările exact ca la sala. Eu am am luat sala cu 24 din 26 și puteam sa răspund la toate întrebările, dar m-am grăbit. Recomand sa faceți chestionare aici. Mult succes tuturor care urmează sa dea sala cu politia!

Testeaza gratuit aceste chestionare auto DRPCIV 2024 cu raspunsuri explicate

Mladin Fanel
Mladin Fanel
Am dat sala de 2 ori si am picat, dar dupa ce am facut chestionare drpciv aici am luat sala cu 25, este un sait foarte bun multumesc!
Petrisor Gheorgiu
Petrisor Gheorgiu
Da, explicațiile sunt foarte bune, pe înțelesul tuturor! Intrebarea trebuie citită cu atentie si astfel se poate deduce raspunsul corect. Va multumesc.
Ionut Baciu
Ionut Baciu
Am făcut chestionare pe acest site timp de o săptămână și am luat sala cu 26. Recomand cu cea mai mare încredere, întrebările sunt aceleași ca la sala, dar trebuie citită și puțină teorie evident.
Constantin Rupa
Constantin Rupa
Aici gasiti întrebarile cele mai concludente, reale, originale daca rezolvati teste auto după respectiva pagina, sigur nu veţi gresi!

I. Intrebarile din aceste chestionare sunt cele intalnite la examenul auto drpciv?

R: Da, intrebarile sunt cele oficiale, insa raspunsurile se regasesc in alta ordine la examen.

I. Mai trebuie sa invat si legislatia pentru a lua examenul? Sau este suficienta rezolvarea chestionarelor?

R. Desi exista cazuri rare in care s-a promovat examenul numai invatand chestionarele, soferia presupune si cunoasterea legislatiei, notiunile si regulile acesteia fiind imperios necesare pentru siguranta ta in traficul de zi cu zi.

I. De unde invat legislatia cel mai usor?

R. Cartea "Codul Rutier Mura in Gura" prezinta toata legislatia rutiera la zi, intr-o maniera usor de asimilat si retinut pentru orice sofer incepator.

I. Cate chestionare auto trebuie sa fac pe zi ca sa iau examenul auto?

R. Important este sa incepi rezolvarea de chestionare auto chiar dinaintea inceperii scolii de soferi, iar pana la examen sa pastrezi o constanta in rezolvarea acestora, fara excese, un minim de 2 ore pe zi fiind suficiente pentru o invatare logica a raspunsurilor. Se recomanda ca dupa promovarea examenului, pentru siguranta, sa se revina periodic pentru rezolvarea de teste drpciv.

I. Sunt multe intrebari pe care le gresesc tot timpul. Ce fac?

R. Intrebarile pe care le gresesti cel mai des se regasesc si in chestionarul zilei. Rezolva acest chestionar zilnic si vei fi stapan pe cele mai grele intrebari ce pot pica la examenul auto.

Examen auto poate fi promovat cu usurinta daca se urmeaza cei doi pasi:

  • invatarea legislatiei privind circulatia autovehiculelor pe drumurile publice, dar si a semnelor de circulatie si a indicatoarelor rutiere.
  • completarea a cat mai multe teste online sau chestionare auto DRPCIV pentru a se intra intr-o rutina de examen si pentru a se capata experienta in citirea atenta a intrebarilor si alegerea raspunsurilor corecte.

Sustinerea examenului teoretic se face in format electronic, direct de pe calculator. Acesta consta in completarea de chestionare auto in functie de categoria pentru care se doreste obtinerea permisului de conducere.

chestionare si teste auto drpciv

Astfel, daca se sustine examen pentru categoria B se vor completa teste auto categoria B, daca se doreste obtinerea categoriei D se vor completa chestionare auto categoria D si asa mai departe. Aceste teste auto difera de la o categorie la alta, acesta fiind motivul pentru care fiecare categorie in parte poate fi obtinuta dupa sustinerea unui alt examen specific categoriei respective.

Softul folosit afiseaza instant daca raspunsul la intrebare a fost sau nu corect, iar in momentul in care se fac 5 greseli se primeste automat calificativul respins, iar examenul nu mai poate fi sustinut pana la sfarsitul celor 26 de intrebari.

Proba practica consta in parcurgerea unui traseu in trafic alaturi de examinator, traseu ales de acesta, care va observa si puncta felul in care viitorul sofer pune in practica cele invatate in tipul orelor de conducere la scoala de soferi. Pe parcursul acestei probe, examinatorul aplica puncte de penalizare in cazul in care cel care sustine examenul face anumite greseli. La acumularea a 21 de puncte, cel examinat este declarat respins si va trebui sa sustina din nou proba practica. De aceea este vitala completarea chestionarelor DRPCIV inainte de examen.

secrete permis de conducere

In timpul examenului practic, examinatorul va tine cont de 4 aspecte importante pentru buna desfasurare a traficului, aspecte evidentiate clar in legislatia rutiera si in seria de teste auto DRPCIV.

1. Prima grupa urmareste verificarea tehnica si pregatirea autovehiculului

Acest lucru este evidentiat in setul de teste auto ce poarta denumirea de chestionare auto DRPCIV si se sanctioneaza in felul urmator:

- in cazul in care nu se regleaza scaunul si oglinzile, nu se fixeaza centura de siguranta, nu se verifica inchiderea usilor, nu se regleaza tetiera sau nu se cunoaste aparatura de bord, se primesc 3 puncte penalizare. Acest aspect nu este valabil in cazul sustinerii examenului pentru motocicluri, de aceea nici nu este evidentiat in testele auto categoria A.

- daca nu se controleaza starea pneurilor, a franelor, a fluidelor, directiei, luminilor si claxonului, se primesc 3 puncte penalizare.

- tot 3 puncte penalizare se primesc si in cazul in care nu se verifica trusa medicala, triunghiul reflectorizant, stingatorul de incendiu, dar si valabilitatea ITP-ului si a asigurarii obligatorii.

2. Grupa a doua urmareste manevrele speciale ce tin de siguranta in trafic.

Si acestea sunt clar specificate in legislatia rutiera si regasite in setul de teste auto online care se pot gasi prin intermediul internetului, dupa cum urmeaza:

- se acorda 5 puncte de penalizare in cazul in care cel examinat nu poate executa mersul inapoi in linie dreapta sau in viraj spre stanga ori spre dreapta, la coltul strazii, mentinandu-se banda de circulatie. Setul de chestionare auto online cuprinde si astfel de specificatii.

- nerealizarea intoarcerii din 3 miscari atrage dupa sine 5 puncte de penalizare.

- in cazul parcarii sau parasirii parcarii in rampa sau in panta, ori pe teren plat, in paralel, perpendicular sau oblic cu bordura se penalizeaza cu 5 puncte.

- in cazul in care nu se franeaza corect si eficient pentru a se opri cu precizie, se penalizeaza cu 7 puncte.

3. Grupa 3. Aceasta grupa urmareste comportarea in trafic si anume efectuarea tuturor actiunilor in conditii de trafic, dar si in siguranta.

Aceste aspecte se regasesc de asemenea in setul de teste DRPCIV 2024, indiferent ca se completeaza chestionare auto categoria C sau teste auto categoria A ori B. Acestea sunt valabile pentru orice categorie, iar nerespectarea lor se penalizeaza astfel:

- 3 puncte penalizare pentru nepornirea corespunzatoare a motorului si pentru demararea autovehiculului prin bruscare.

- 3 puncte penalizare in cazul in care nu se accelereaza progresiv si nu se mentine directia de mers, inclusiv atunci cand se schimba vitezele.

- 5 puncte de penalizare daca se paraseste zona de stationare dupa ce s-a parcat, daca se opreste in trafic sau daca se iese de pe un drum cu acces privat.

- 3 puncte penalizare in cazul in care nu se efectueaza corect conducerea autovehiculului pe un drum drept, la incrucisarea cu alte autovehicule sau in spatii restranse.

- 3 puncte penalizare pentru efectuarea incorecta a virajelor sau a conducerii in curba. Acest lucru este clar specificat in setul de teste DRPCIV, cu specificatia ca trebuie sa se mentina banda de mers.

- 3 puncte penalizare pentru intrarea incorecta in intersectii, traversarea acestora, dar si in cazul in care nu se permite parasirea intersectiei de catre cei ramasi in intersectie. Si acesta este un aspect pe care se pune baza in setul de chestionare auto 2024.

- 5 puncte penalizare pentru nerespectarea conditiilor de schimbare a directiei indiferent ca aceasta se face prin viraje la stanga sau la dreapta sau pentru schimbarea benzilor de circulatie.

- 5 puncte penalizare pentru nerespectarea regulilor de intrare sau iesire de pe autostrada si artere similare sau pentru folosirea incorecta a luminii de drum pe timp de zi. In timpul pregatirii pentru examenul teoretic se va observa ca indiferent ca se completeaza teste auto categoria B, teste auto categoria C sau orice alta categorie, se vor gasi intrebari legate de felul in care se folosesc luminile de intalnire.

- 6 puncte penalizare pentru nerespectarea regulilor referitoare la depasire, lucrari in carosabil, depasirea vehiculelor parcate sau in cazul nerespectarii regulilor atunci cand cel examinat este depasit.

- 6 puncte penalizare daca nu se aplica regulile ce trebuiesc respectate in cazul amenajarilor rutiere, a circulatiei in sensul giratoriu, in apropierea cailor ferate, a statiilor de autobuz sau tramvai, a trecerilor pentru pietoni ori in pante sau rampe.

- 6 puncte penalizare in cazul in care nu se iau masuri de precautie la coborarea din vehicul.

4. Grupa a patra urmareste respectarea regulilor privind fluenta traficului, siguranta in trafic, dar si conducerea intr-un mod cat mai ecologic.

Si aspectele urmarite de aceasta grupa sunt evidentiate in legislatia rutiera si sunt regasite in setul de chestionare DRPCIV. Aceste aspecte se pot asimila mai bine numai completand cat mai multe chestionare online pentru o invatare temeinica a acestora. Penalizarile aplicate in cadrul acestei categorii sunt:

- 3 puncte penalizare in cazul in care se ezita in mod repetat sa se depaseasca alte vehicule participante la trafic.

- 3 puncte penalizare daca se cedeaza in mod repetat prioritatea de trecere atat autovehiculelor, cat si pietonilor care nu au acest drept.

- 21 de puncte penalizare in cazul in care nu se respecta semnificatia indicatoarelor, a marcajelor sau a semnificatiei culorilor semaforului electric, precum si a regulilor referitoare la depasirea si neacordarea prioritatii in intersectiile nedirijate.

- 21 de puncte penalizare in cazul nerespectarii semnalelor, a indicatiilor sau a dispozitiilor politistului rutier.

- 6 puncte penalizare in cazul in care nu se respecta semnalele politistilor de frontiera, a agentilor de cale ferata, a membrilor patrulelor scolare, a nevazatorilor sau a lucratorilor de la drumuri. Setul de teste auto 2024 face referire si la aceste aspecte importante pentru un trafic fluent si in siguranta.

- 5 puncte penalizare in cazul in care nu se reduce viteza de deplasare la sub 30 km/h in localitati sau la sub 50 km/h in afara acestora atunci cand legea prevede acest lucru.

- 5 puncte penalizare in cazul in care se depaseste viteza maxima admisa.

- 5 puncte penalizare daca se circula cu viteza redusa in mod nejustificat sau daca nu se circula in ritmul celorlalti participanti la trafic.

- 5 puncte penalizare daca in conditii de ploaie, zapada, mazga sau polei nu se aplica reguli de conducere preventiva, nu se reduce viteza si nu se dovedeste indemanare.

- 5 puncte penalizare daca nu se respecta obligatiile ce se impun in cazul imobilizarii involuntare a autovehiculului in tunele sau pasaje subterane.

- 7 puncte penalizare in cazul in care nu se respecta o distanta suficienta fata de cei care circula in fata sau circula pe sensul opus.

- 3 puncte penalizare daca se conduce neeconomic sau daca se accelereaza si franeaza brusc.

In cazul producerii unui eveniment rutier sau daca este necesara interventia examinatorului pentru a se evita un pericol iminent, cel examinat va fi declarat respins.

M.A.I. anunta modificarea permiselor de conducere ale soferilor romani pentru ca acestea sa corespunda cu modelul si legislatia U.E.

Ambele parti ale permisului vor fi modificate

Partea 1 (fata) - aceasta va cuprinde denumirea documentului scrisa cu litere mari, tara (Romania) precum si indicativul RO incadrat intr-un dreptunghi albastru inconjurat de 12 stelute galbene, rubricile de date personale (nume, prenume, data si locul nasterii, data la care a fost emis permisul de conducere, data expirarii acestuia, CNP-ul, autoritatea eminenta, seria permisului de conducere, fotografia si semnatura titularului, precum si categoria sau categoriile de vehicule pe care acesta are dreptul sa le conduca), cuvintele "Model al Uniunii Europene", dar si traducerea in toate limbile oficiale ale Uniunii Europene cu litere roz pe fundal a cuvintelor "Permis de conducere".

Partea 2 (spatele) - aceasta cuprinde rubricile 9-14, fiecare reprezentand:

  • 9 - categoria sau categoriile de vehicule pe care titularul le poate conduce.
  • 10 - data obtinerii fiecarei categorii in parte.
  • 11 - data expirarii fiecarei categorii in parte.
  • 12 - restrictii sau informatii suplimentare. Acestea sunt scrise sub forma de coduri si sunt acceptate si folosite de Uniunea Europeana.
  • 13 - este o rubrica destinata inscrierii datelor necesare gestionarii permisului.
  • 14 - rubrica destinata pentru inscrieri administrative ori legate de siguranta rutiera.

In partea dreapta a rubricilor 9-12 se afla codul de bare.

Prin urmare, invatarea corecta a legislatiei in vigoare, precum si completarea intensiva a acestor chestionare auto DRPCIV 2024 conduc la o mai mare incredere in sine si la o completare corecta a chestionarelor auto in timpul examenului scris.

Pagini: Contact - Termeni si conditii. Legaturi importante: Teste auto - Legislatie rutiera - ANPC - Promovat de SeoPower.ro

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate - www.i-drpciv.ro