DGPCI
...

Proiect de lege ce prevede dotarea cu camere video a masinilor pe care se sustin examene

camere video pe masiniAcum aproape un an, mai exact pe data de 02.04.2013, s-a dat spre dezbatere publica proiectul de lege care prevede obligativitatea scolilor de soferi sa isi doteze masinile folosite in timpul examenului practic cu camere video care sa inregistreze modul de desfasurare a examenelor.

Acest proiect urmareste eliminarea suspiciunilor legate de fraudarea examenelor si a zvonurilor conform carora examinatorii iau mita pentru a acorda calificativul admis.

Proiectul de lege stipuleaza obligativitatea ca autovehiculele folosite in timpul examenelor sa aiba montata cel putin o camera video, de la aceasta regula facand exceptie motocicletele si mopedele.

Explicatia data pentru cele doua exceptii de la regula este aceea ca examenul practic in cazul acestor categorii se sustine in poligon cu un numar mare de martori.

Inregistrarile astfel obtinute nu vor fi facute publice si vor fi stocate pentru o perioada de un an de catre SPCRPCIV (Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculere a Vehiculelor).

Aceste date vor putea fi accesate numai de catre institutia care le stocheaza si de catre DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor).

secrete permis de conducere

Referitor la intrebarea pe care majoritatea elevilor scolilor de soferi o ridica legata de responsabilitatea in caz de pagube rezultate in timpul desfasurarii cursurilor, exista doua reguli ce se aplica: in cazul masinilor responsabilitatea revine instructorilor si examinatorilor, iar in cazul motocicletelor si mopedelor cursantii raspund individual de eventuale pagube rezultate din accidente rutiere.
Pagini: Contact - Termeni si conditii. Legaturi importante: Teste auto - Legislatie rutiera - ANPC - Promovat de SeoPower.ro

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate - www.i-drpciv.ro