DGPCI
...

Examenul Auto? Floare la ureche!

Una dintre marile problemele ale sistemului de examinare in vederea obtinerii permisului auto e faptul ca persoanele examinate trebuie sa isi insuseasca notiuni, reguli si cadre legislative prezentate intr-un limbaj greoi, un asa-numit "limbaj de lemn". Totusi, examenul auto in sine nu e nici pe departe pe atat de greu pe cat se zice, mai ales ca:

examenul auto floare la ureche

In plus, adoptand o strategie de invatat eficienta, obtinerea permisului de conducere devine floare la ureche. Cum anume este structurata o strategie de invatat eficienta? In principiu, ea se muleaza dupa o serie de 4 principii sau dupa 4 reguli de aur de urmat:

1. Planificarea sedintelor de invatat

...

Asta presupune sa structurati Codul Rutier pe capitole, pentru care sa va rezervati anumite zile. De exemplu, luni faceti primele 2 capitole si rezolvati chestionarele aferente, marti recapitulati ce ati invatat luni, apoi avansati progresiv respectand principiul de mai sus. Pentru examen trebuie pregatita materia, intrucat pot pica chestionare din absolut fiecare capitol in parte.

2. Mentinerea nivelului de motivatie

Motivatia e un lucru care apare si dispare brusc. Majoritatea tinerilor sunt motivati si entuziasmati la inceput, insa apoi, pe masura ce dau de limbajul de lemn mentionat mai sus si de chestionare grele, aparent ilogice, nivelul de motivatie scade. In principiu, e bine sa va scrieti motivele pentru care vreti permisul de conducere si apoi sa le recititi ori de cate ori simtiti ca nu vreti sa invatati.

secrete permis de conducere

3. Odihna e la fel de importanta ca si relaxarea

Tocmai de aceea se recomanda ca invatatul pentru obtinerea permisului auto, in speta efectuarea acestor seturi de teste auto, sa se faca cat mai devreme posibil, astfel incat creierul sa fie cat mai apt pentru acumularea de informatii. De asemenea, pentru a evita surmenajul, se recomanda efectuarea unor pauze de 10-15 minute la fiecare 90 de minute de invatat. De asemenea, se recomanda ca materia sa fie parcursa din timp si nu lasata pentru ultima suta de metri, intrucat randamentul nu are cum sa fie mare in acest caz.

4. Organizarea spatiului de lucru

Pe cat posibil, se recomanda studiul la birou si nu in pat, departe de orice sursa de zgomot. Se recomanda ca pe perioada studiului, laptop-ul/calculatorul si telefonul sa fie inchise (sau macar telefonul sa fie dat pe silentios), iar in camera sa fie cat mai liniste.


Pagini: Contact - Termeni si conditii. Legaturi importante: Teste auto - Legislatie rutiera - ANPC - Promovat de SeoPower.ro

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate - www.i-drpciv.ro