DGPCI
...

Valabilitatea probei teoretice de la examenul auto

valabilitate proba teoreticaIncepand cu data de 5.10.2015 doritorii de carnet pot obtine permisul auto mai usor. Ministerul de Interne a emis un ordin care vizeaza persoanele care au picat proba practica de condus din cadrul examenului auto. Doritorii de carnet nu mai trebuie sa treaca inca o data prin testarea teoretica in cazul in care sunt declarati respinsi in cadrul examenului practic. Aceasta regula se aplica pentru persoanele care au promovat proba practica dupa data de 5 octombrie 2015.

Cum se obtine un permis auto in 2016 - modificari examen auto

Doritorii de permis care au promovat partea teoretica a examenului oficial pot sustina proba practica de mai multe ori in decursul unui an fara a mai fi nevoie de testarea computerizata in cazul in care sunt declarati respinsi la examenul de condus.

Conform noului regulament, cursantilor li se cere sa se prezinte cu dovada ca dupa proba auto picata au mai efectuat sase ore suplimentare de pregatire practica si au achitat taxa de reexaminare.

Dupa ce un cursant a fost declarat respins in urma sustinerii probei practice, acesta trebuie sa se reprogrameze pentru o noua testare in minimum 15 zile si in maximum un an. In situatia in care doritorii de permis nu reusesc sa promoveze proba practica in decurs de un an, acestia trebuie sa se inscrie la un nou curs de pregatire pentru carnet si sa sustina din nou proba teoretica.

Cursantii care doresc permis pentru moped si au absolvit cursurile de legislatie rutiera pe drumurile publice inaintea datei de 19 ianuarie 2013, pot sa se prezinte la examenul practic fara sa mai fie obligati sa faca dovada absolvirii cursurilor unei scoli de soferi.Pagini: Contact - Termeni si conditii. Legaturi importante: Teste auto - Legislatie rutiera - ANPC

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate - www.i-drpciv.ro